Tijdelijke stop van offerteaanvragen betreft buiten schilderwerk voor degene die het werk nog in 2020 gedaan wil hebben.
Wanneer u het werk in 2021 gedaan wilt hebben kunt u wel een offerteverzoek doen.

Bovenstaande geldt niet voor de bestaande klanten.

Lage btw-tarief op schilderwerk ook na 1 juli 2015!

6 procent btwEr is wat verwarring onstaan over de vraag of de lage btw op (schilder)onderhoud aan huizen ouder dan twee jaar per 1 juli 2015 vervalt. Dat is niet het geval! Dan vervalt alleen de renovatie-btw. Dit is wel enigzins te begrijpen omdat er in totaal vier regelingen zijn waarvoor het lage btw-tarief van 6% geldt.

1 Permanent laag btw schilder- en onderhoudswerk: per 15 september 2009 geldt het lage btw van 6 procent voor schilder- en onderhoudswerk aan woningen ouder dan twee jaar (voor zowel arbeidsuren als het materiaal)

2 Permanent laag btw energiebesparend isolatiemateriaal: per 15 september 2009 geldt het lage btw-tarief van 6 procent voor het aanbrengen van energiebesparend isolatiemateriaal aan vloeren, muren en daken bij woningen ouder dan twee jaar (alleen voor arbeidsuren)

3 Permanent laag btw plaatsen van isolatieglas: per 1 januari 2014 geldt het lage btw-tarief van 6 procent voor het plaatsen van isolatieglas in woningen (alleen voor arbeidsuren)

4 Tijdelijk laag btw renovatie en verbouwingen: tot 1 juli 2015 geldt het tijdelijke lage btw-tarief van 6 procent bij verbouwings-, renovatie- en herstelwerkzaamheden (alleen voor arbeidsuren): het werk moet dus vóór de factuurdatum 1 juli 2015 zijn uitgevoerd.

Overgenomen van www.onderhoud.nl